News
15950
paged,page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-15950,paged-2,page-paged-2,bridge-core-2.5.5,unselectable,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

The West Los Angeles Residence, a custom three-story home designed by and for our Design Director Clive Wilkinson and his family, was recently featured in the Real Estate/Homes section of the Wall Street Journal. Titled In This Age of Self-Isolation, Architects See Their Homes From a Different Angle, the article gives readers some insight into where and how architects across the United States are working from home due to the global pandemic.   Check out the full...

Thank you, The Architect’s Newspaper, for featuring the lululemon Store Support Centre. In collaboration with Morphosis (Design Architect) and Francl Architecture (Local Architect), Clive Wilkinson Architects is providing interior design and workplace strategy services for the new corporate home of the healthy lifestyle-inspired athletic apparel retailer in Vancouver, British Columbia. The new 13-story building, also known as the Store Support Centre, will serve as the main office for lululemon's global brand.   From the article: “The 13-story center...

To our Clients, Partners, and Community:   While the business impact of COVID-19 (novel coronavirus) is still uncertain, our top priority remains the health, safety, and well-being of our employees, families, clients, partners, and our community at large. As the entire world deals with the rapid spread of COVID-19, Clive Wilkinson Architects has implemented a remote working strategy to provide our employees with peace of mind, the ability to socially distance themselves and work productively.   While our office remains open,...

The West Los Angeles Residence, our 2019 single-family residential project, was featured in the Real Estate section of the Los Angeles Times. Designed and inhabited by our Design Director Clive Wilkinson and his family, this custom three-story home features a full-width balcony on the top floor – expressed as a large beamed attic space formed entirely in wood – overlooking the vast urban landscape that is the Los Angeles Basin. The lower floors hold five...

Watch the lecture Clive gave last October at the Mies van der Rohe-designed S. R. Crown Hall, home of the College of Architecture at the Illinois Institute of Technology, which was part of MAS Context's 2019 Fall Talks series. In the illustrated talk, Clive discusses the workplace thinking and design principles laid out in his latest book, The Theatre of Work. The publication proposes an evolution of the relationship between office users and the workplace,...

The West Los Angeles Residence, the custom three-story home of our Design Director Clive Wilkinson and his family, was recently featured on The Toronto Star. Clive on why the different floors use different materials: “ I’m quite a fan of exposing wood in roof structures because it’s really interesting to see how it all goes together – and that’s a natural way for decoration. On the top level, I wanted to exaggerate this attic feeling which...

Thank you, Metropolis magazine, for featuring Stanford Redwood City (SRWC), our 2019 workplace project for Stanford University. This marks the first phase of a new 35-acre development that will ultimately relocate more than 20% of the school’s workforce, approximately 2,700 staff members from 10 organizational units and 70+ departments. SRWC – Stanford’s first significant location beyond ‘The Farm’, the school’s main campus in Palo Alto – consists of four office buildings totaling over 500,000 usable...

We are excited to announce that Clive Wilkinson Architects has been commissioned by Norwegian film director Joachim Rønning (“Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” and “Maleficent: Mistress of Evil”) and his wife, Amanda Hearst, co-founder of the luxury ethical fashion retailer Maison De Mode and great-granddaughter of publishing magnate William Randolph Hearst, to renovate John Lautner’s iconic Wolff Residence in Los Angeles, California.   Overlooking the Sunset Strip, the 1,664-square-foot house with dramatic views...

Interior Design magazine has assembled a prestigious Jury of architects and designers for the 2020 NYCxDESIGN Awards, and we’re so honored that our Design Director Clive Wilkinson was included! Clive is among great company, and the panel will be headed by none other than Interior Design’s fabulous Editor-in-Chief Cindy Allen. The Awards will take place in New York during NYCxDESIGN (May 12-20) and Jury members will judge submissions in project, product, and student categories.   Meet the...

Watch the video below and take a filmic tour of the West Los Angeles Residence, a custom three-story home with spectacular views of the Los Angeles Basin, designed by and for our Design Director Clive Wilkinson and his family. A special thank you to Dwell magazine for the wonderful video and feature of the house, which you can check out here. [vc_video link='https://youtu.be/VGWrUXaRtqM'] Video courtesy of Dwell magazine...

Our West Los Angeles Residence was featured in the December/January 2020 issue of Interior Design magazine with a wonderful 2019 Best of Year Awards Winner for City House write-up by Deputy Editor Edie Cohen. This custom home is the personal residence of our Design Director and Interior Design Hall of Fame member Clive Wilkinson and his family.   You can also read the full story here.   ...

Our Design Director Clive Wilkinson's West Los Angeles Residence was recently featured on Dezeen, an online architecture, interiors and design magazine. Clive designed this custom 3,770-square-foot, three-story residence for himself, his wife Elisabeth and their three children. The separate levels address the varying needs of the family, as both children and adults have their own territories but can come together for social, recreational and dining needs.   Check out the full story here.   Photo: Ema Peter...

error: